Kaupallinen yhteistyö
Fitnesstukku

Raskauskilot

Jokaisella painon nousu raskauden aikana on erillaista, toisilla paino nousee vähän toisilla taas paljon, joillakin ei ollenkaan tai sitten paino putoaa mikä tosin on todella harvinaista. Niin sanottu normaali painonnausu raskauden aikana on 8-16 kiloa. Joillakin paino voi tosin nousta jopa kahdestakymmenestä kilosta kolmeenkymmeneen kiloon, mikä on aika hurja painon nousu.

Raskauden aikainen painonnousu selittyy ihan itse vauvasta, lapsivedestä, istukasta, nesteen kertymisestä elimistöön, rinnat kasvaa maidon kertymisen vuoksi ja osa on sitten ihan pelkkää rasvaa.

Jos synnytyksen jälkeen imettäminen onnistuu kannattaa jättää lahduttaminen sivummalle ja antaa itsellensä aikaa sillä imetys kuluttaa noin 600 kilokaloria päivässä. Laihduttaminen imettäessä saattaa jopa haitata maidon tulemista.

Oma ohjeeni synnyttäneelle on antaa itsellensä aikaa, olla iloinen kehon muutoksista, koska sinun kehosi on tehnyt aikaan ihmeen, uuden elämän. Keskity nyt vain vauvaan ja itseesi, lenkkeilyn ja elämäntapojen muutoksen kerkeää tehdä omaan tahtiin myöhemminkin.

Kaupallinen yhteistyö
Puhti