Kaupallinen yhteistyö
Fitnesstukku

Treenivaatteet

Harrastitpa urheilunasi lenkkeilyä, juoksua, joogaa tai lihastreeniä oikeanlaisilla vaatteilla on merkitystä. Oikeanlaiset ja mukavat urheiluvaatteet vaikuttavat myös suorituskykyyn. Valitessaan urheiluvaatteita ei kannata kiinnittää huomiota niinkään hintaan vaan vaatteiden istuvuuteen ja materiaaliin. Tiukat treenivaatteet eivät sovellu kaikkiin lajeihin ja kyykkyä tehdessä on kauhistus huomata, että trikoot valuvat alaspäin ja yläosan olisi hyvä olla sen verran pitkä ettei sitä tarvitse jatkuvasti kiskoa alaspäin. Materiaalina hyvä urheiluvaatteisiin on valita kevyt, hengittävä ja kosteutta siirtävä materiaali. Kevyessä materiaalissa läpinäkyvyys on suuri. Yleisimmin urheiluvaatteet valmistetaan tekokuidusta ja ne alkavatkin lyhyessä ajassa haista pahalle. Näiden tekokuitujen tilalle on markkinoille tuotu luonnonkangasta kuten pellava, bambu, ekopuuvillaja jopa nokkonen, näiden vaatteiden käyttöikä on pidempi hajun kannalta, mutta tekninen kangas on kuitenkin omiaan kun urheilulajina on todella kuormittava ja hikinen, koska se siirtää hien pois iholta ja kylmillä keleillä lämmittää. Ulkonaliikkuessa onkin tuulenpitävyys ja vettähylkivä ominaisuus tärkeätä. Urheiluvaatteissa tuote kannattaa aina testata ensin. Tosin lähikaupan valikoimat ovat usein suppeita ja kaikki eivät halua lähteä kierämään isoja kauppakeskuksia vaan tilaavat tuotteen ennenmmin verkkokaupoista. Vatteiden tilaus netistäkin on tänä päivänä tehty helpommaksi sillä tuotteen voi aina palauttaa jos se ei itselle sovikkaan. Treenivaatteiden pitää istua päälle kuin valettu, vyötärö on olla korkea jotta housut pysyvät jalassa sekä vaatteiden on oltava joustavia, mutta napakoita tietyistä paikoista. Samoilla vaatteiden kriteereillä löytyy treenivaatteet niin miehille kuin naisillekkin.

Naisille ehdotomat ovat hyvät urheiluliivit sillä urheilessa rintojen liikkuvuus on suuri ja rintojen venymisen lisäksi liikkuminen voi aiheuttaa kipeytymistä rinnoissa sekä niska- hartiaseudulle tai molempiin. Urheiluliivit vähentävät rintojen liikkumista liikunnan aikana jopa 75-78 prosenttia kun taas perus rintaliivit vain 40 prosenttia. Urheiluliivejä olisi hyvä olla ainakin kolmesta neljään kappaletta jo pesukertojen vuoksi sekä siksi, että erillaiset urheilumuodot vaativat oikeanlaiset urheiluliivit. Urheiluliivit menettävät napakkuutensa ajan myötä ja niiden antama tuki heikkenee, jos siis liikut vaikka kolme kertaa viikossa olisi liivejä hyvä vaihtaa 6-12 kuukauden välein.
Hyvät urheiluliivit eivät tunnu miltään päällä urheillessa sekä hengittävät hyvin ja siirtävät kosteutta pois iholta. Kun valitaan urheiluliivejä on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että liivit ovat oikeankokoiset hieman napakat, mutta eivät kiristä liikaa. Leveäolkaiset ja hyvin kuppiosasta tuetut liivit ovat suurelle povelle.

Myöskin huomiota on kiinnitettävä siihen mitä urheilulajia harrastat, alle koottuna muutama vinkki eri liiveihin eri lajeissa:
– Pilatekseen, joogaan ja tavalliseen kävelyyn käyvät kevyet urheiluliivit.
– Punttisalitreeni, juoksu, pomppimista ja hyppimistä vaativissa urheilulajeissa liiviessä on oltava runsaasti tukea ja leveät olkaimet.
– Urheilussa jossa ollaan paljon selin makuullaan on olemssa urheiluliivejä jossa hakaset on sijoitettu muualle kuin selkäosaan tai hakasia ei ole lainkaan.

Valitse urheiluliivit rinnan koon mukaan
Isorintaisille naisille avattavat urheiluliivit ovat paremmat, koska pukukopissa ähkiminen tiukan topin kanssa joka ei tahdo mennä rintojen yli ei ole kovin mukavaa. Leveät olkaimet ovat myöskin hyvä olla sillä ne jakavat painon tasaisemmin eikä sen vuoksi hankaa tai pureudu hartioihin.

Pienirintaiselle naiselle muotoillut kupit ja hieman kupin etuosaan lisäpehmusteella varustetut urheiluliivit ovat hyvät jotta rinnat eivät liiskaannu ihan litteiksi. Jos urheilusi vaatii paljon mahdollisuutta liikkua kannattaa etsiä malli jossa on painijan selkä. Tässä mallissa on leveä kuminauha poven alla joka on tuntunut monista mukavalta päällä.

Urheiluliivien testaaminen on tärkeää, alle listasimme muutaman vinkin jolla saa suuntaa oikeisiin urheiluliiveihin:
– Liivien venymisen vuoksi on hyvä tarkistaa, että saat kinnitettyä liivit uloimpiin hakasiin. Jos liivien istuvuun on hyvä vasta viimeisimmässä hakasessa tarvitset pienemmän koon.
– Urheiluliiveissä ei saisi jäädä ylimääristä kangasta rintojen alle tai sivuille, jos urheiluliivit poimuttuvat liivit ovat liian suuret.
– Selkämyksen tulee olla vaakasuorassa linjassa sekä etu- ja takaosan on istuttava samassa linjassa. Jos selkämys roikkuu tai kipuaa ylös koko on väärä.
– Rinnanympärysnauhan ja olkainten alle tulee mahtua kaksi sormea.
– Urheiluliivit ovat liian pienet jos rinnat pursuavat ulos sivuista tai edestä, myöskin kainaloihin ilmestyvät poimut kielivät siitä, että kannattaa etsiä suurempi koko.
Urheiluliivejä valitessa kannattaa valita liivit ajan kanssa. Kunnolliset liivit ovat useimmiten kalliita, mutta tässä kohtaan säästäminen ei kannata. Hyvin istuvat ja mukavat urheiluliivit toimivat juuri niin kun niiden kuulukin toimia.

Fitnesstukun treenivaatteet miehille ja naisille.

 

Kaupallinen yhteistyö
Puhti